2 Haziran 2015 Salı

Siğil Tedavisi

Genital bölge siğilleri HPV virüsünün  genital bölgeye özgü tipleri ile meydana gelir. Bu virüs tiplerinin başlıca özelliği, ilk etapta siğil yapabileceği gibi ileri dönemlerde rahim ağzına yerleşerek rahimağzı kanseri yapabilmesidir. Tanı konulduktan sonra hızlı ve etkin bir tedavi ile virüsün bölgeden uzaklaştırılması gerekir. Virüsün özellikle rahim ağzına yerleşimini ve kanser riskini azaltmak amacı ile HPV Aşı tedavisinin yapılması gerekir.

Kriyoterapi
Genital bölge siğillerinde bölgenin özelliğinden dolayı elektrik ile koter ( yakma ) veya kriyoterapi ( dondurma) ilk tedavi seçenekleridir.  Bazı kimyasal maddelerin sürülmesi normal bölgelerde tahrişe sebebiyet verebilir ve bölge için uygun olmayabilir. Elektrik ile koter işleminde hastanın biraz uyutulması bölgedeki daha küçük siğillerin tespitine ve tedavide daha iyi sonuç alınmasına olanak sağlar. İşlem sonrası Triklor Asetik Asit adlı kimyasalın seyreltilip bölgeye tatbiki mikroskobik siğillerin tedavisini kolaylaştırır. Tedavi sonrası birkaç gün bölgeye mikrop kapmayı engelleyici antiseptik solüsyonların tatbiki iyileşmeyi hızlandırır. Hasta bir ay sonra görülür ve tedavinin yeterli olup olmadığı kontrol edilir.

Elektrik Koter
Siğillerin tekrar çıkmasını ve virüsün rahim ağzına yerleşmesini engellemek amacı ile HPV Aşı (Gardasil, Servarix ) tedavisi planlanmalı ve hastaya virüse karşı direnç kazandırılmalıdır.

Op.Dr.İsmet Yıldırım
www.drismetyildirim.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder